Longterm-PV-Panel-Performance-Reference-Installation-SOLAR--case-studies-banner-2560x800.png

SHARP viert 30 jaar zonne-energie in Europa: het zonne-energiesysteem van Jochen Leiffer als bewijs van 28 jaar topkwaliteit

Dit jaar viert SHARP Energy Solutions Europe niet alleen de 30e verjaardag van zijn betrokkenheid bij de Europese zonne-energiemarkt, maar presenteert het bedrijf ook met trots het eerste voorbeeld van zijnhaar nieuwe campagne: "SHARP Solar Pioneers." Om de 30-jarige mijlpaal de zonne-energieprofessional in Europa te vieren, lanceert SHARP Energy Solutions Europe een speciale jubileumcampagne. Hierbij nodigen zij alle eigenaren van oudere zonne-energiesystemen met zonnepanelen van Sharp uit om zich te melden. Deze campagne is bedoeld om de oudste nog werkende zonnesystemen op te sporen en om de eigenaren hun verhalen te laten delen. Deze systemen zijn het ultieme bewijs van de lange levensduur en kwaliteit van de zonnepanelen van Sharp. Eigenaren van dergelijke systemen kunnen deelnemen door informatie en foto's van hun zonne-installatie naar Sharp op te sturen.

Vandaag trappen we de campagne af met het indrukwekkende verhaal van Jochen Leiffer, wiens fotovoltaïsche installatie al 28 jaar betrouwbaar werkt.

Pionier op het gebied van zonne-energietechnologie
Jochen Leiffer is een afgestudeerd ingenieur en industrieel ingenieur uit München en behoort tot de selecte groep pioniers op het gebied van zonne-energie. Al in de jaren 90 van de vorige eeuw voorzag hij het potentieel van zonne-energie. Hij besloot een zonne-energiesysteem op het dak van zijn garage te installeren. Met zijn ervaringen uit een indrukwekkende carrière op het gebied van telecommunicatie en digitalisering op zak, koos hij zelf de componenten om het systeem te ontwerpen en ook grotendeels zelf te installeren.

De installatie en de prestaties
Op 11 oktober 1996 nam meneer Leiffer zijn zonne-energiesysteem in gebruik. Dit systeem bestaat uit 18 SZL-085-SH-modules met zonnecellen van Sharp die een totale opbrengst van 1,6 kWp leveren. In die tijd was Sharp nog leverancier van zonnecelcomponenten. Het Duitse bedrijf GSS Gebäudesolarsysteme GmbH (nu GES Gebäude- und Energiesysteme GmbH) produceerde de frameloze zonnepanelen, speciaal vervaardigd met de zonnecellen van Sharp. Ondersteund door twee SMA SWR 700-omvormers zet het systeem de opgewekte elektriciteit om en levert het jaarlijks nog altijd ongeveer 1000 kWh. Dat is bijna de helft van het totale elektriciteitsverbruik van meneer Leiffer.

28 jaar betrouwbare energievoorziening - het ultieme bewijs van de kwaliteit van SHARP
Het zonne-energiesysteem van meneer Leiffer levert al gedurende bijna drie decennia een indrukwekkende betrouwbaarheid en dito prestaties. De consistente stroomproductie en de duurzaamheid van de zonnepanelen hebben zijn verwachtingen overtroffen. Dit succesverhaal is het ultieme bewijs van de uitstekende kwaliteit en lange levensduur van de zonne-energietechnologie van SHARP.

SHARP is al drie decennia voorloper op het gebied van zonne-energietechnologie in Europa. Vanuit het hoofdkantoor in Hamburg levert het bedrijf belangrijke bijdragen aan milieuvriendelijke energieopwekking. Wereldwijd kan SHARP zelfs terugkijken op meer dan 65 jaar aan succesvolle projecten op het gebied van zonne-energie, gekenmerkt door talloze innovaties en mijlpalen.
 

Ga voor meer informatie naar:  
www.sharp.nl/zonne-energie
www.sharp.nl/zonnepanelen
LinkedIn
YouTube
Facebook
Instagram

Over Sharp Energy Solutions        
Sharp is een van ’s werelds grootste fabrikanten van PV-panelen en is al vijfenzestig jaar een drijvende kracht achter het gebruik van PV-technologieën. Sharp biedt zonnepanelen voor milieubewuste energieopwekking en batterijoplossingen voor het non-stopgebruik van opgeslagen energie. Tot op heden heeft Sharp wereldwijd meer dan vijftig miljoen PV-modules verkocht. Sharp’s portfolio van hoogwaardige PV-panelen is gebouwd voor particuliere-, commerciële- en zonnepark-installaties. Door samen te werken met partners in vooruitstrevende technische sectoren waaronder de luchtvaart, ruimtevaart en de elektrische-mobiliteitsindustrie, toont Sharp telkens zijn innovatieve kracht met nieuwe toepassingen in zonne-energie. Sharp is actief als EPC in wereldwijde projecten en werkt daarin samen met partners aan de ontwikkeling van PV-projecten. Sharp zoekt en verwerft projectrechten in elk ontwikkelstadium en biedt partners directe toegang tot productiecapaciteiten en financieringsmogelijkheden.