nbjg435b-450r-bifacial-pv-panels-solar-banner

Sharp lanceert nieuwe bifacial N-type TOPcon glas-glas zonnepanelen voor dakinstallaties

Sharp Energy Solutions Europe breidt zijn productassortiment uit met vier nieuwe zonnepanelen die speciaal zijn ontwikkeld voor de vereisten van daksystemen. De bifacial NBJG445R- en NBJG450R-zonnepanelen hebben een witte coating op de folie aan de achterkant tussen de cellen die door middel van lichtreflectie de efficiëntie verhoogt. Bij de NBJG435B- en NBJG440B-zonnepanelen zijn de ruimtes tussen de cellen zwart voor een elegant, consistent zwart productontwerp.

Maximale opbrengst vanaf het dak
De nieuwe zonnepanelen leveren een vermogen van 435 W tot 450 W en maken gebruik van moderne bifacial technologie. Hierdoor wordt aan beide zijden van de zonnepanelen energie onttrokken ter verhoging van de efficiëntie. Dit is met name het geval in omgevingen met reflecterende oppervlakken. De bifacial factor is φ Pmax = 80 (±10) %. 

De zonnepanelen zijn met G12R halve cellen in een configuratie met 96 cellen (2 × 48). De panelen bereiken een efficiëntie van tot wel 22,52%. De temperatuurcoëfficiënt voor het vermogen is -0,29 %/°C.

Garanties en duurzaamheidstests
De zonnepanelen worden geleverd met een productgarantie van 25 jaar van Sharp voor installatie op het dak en een vermogensgarantie van 30 jaar met een vermogen van minimaal 87,5% in jaar 30. Deze garantie geldt voor installaties in de EU en diverse andere landen. De garantie gaat in bij levering van het zonnepaneel aan de eindklant en wordt verleend door Sharp Electronics GmbH in Hamburg (Duitsland).

De tweezijdige glascoating op de zonnepanelen zorgt voor meer stabiliteit en optimale bescherming tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht, temperatuurschommelingen en mechanische spanning. Aan de zonnepanelen zijn IEC-zegels (IEC 61215 en IEC 61730) toegekend als erkenning voor hun veiligheid, kwaliteit en levensduur. De panelen zijn onderworpen aan strenge tests om aan internationale normen te voldoen en extreme omstandigheden te weerstaan. Onze zonnepanelen hebben met glans tests met ammoniak, zoutmist, zand en een PID-resistentietest doorstaan. Daarnaast hebben de panelen ook de rigoureuze test in het kader van EN13501 'brandreactie' doorstaan, hetgeen hun uitzonderlijke veiligheid en betrouwbaarheid aantoont.

Eenvoudig te hanteren en goede compatibiliteit
De zonnepanelen zijn 1762 mm lang, 1134 mm breed en 30 mm diep en wegen 25,0 kg. De kabels hebben een lengte van 1270 mm en de glasdikte van de zonnepanelen is ieder 2 mm.

Deze specificaties maken onze panelen de ideale keuze voor een eenvoudige installatie op daksystemen op woongebouwen en op kleinschalige commerciële en industriële daksystemen, met naadloze integratie. De zonnepanelen beschikken over een MC4-connector om compatibiliteit met een groot aantal standaard optimizers en omvormers te garanderen.

Milieuvriendelijk en recyclebaar
De nieuwe glas-glas zonnepanelen van Sharp zijn milieuvriendelijk. Glas kan worden omgesmolten voor recycling en zonder beperkingen worden hergebruikt.

Andrew Lee, Vice President Commercial Operations SESE bij Sharp Energy Solutions Europe, licht toe: “Er is momenteel een enorme vraag naar glas-glas zonnepanelen voor dakinstallaties. Met de lancering van onze nieuwe bifacial panelen versterken wij onze toewijding aan duurzame energieoplossingen. Hiermee bieden wij onze klanten producten die zowel qua prestaties als qua esthetiek baanbrekend zijn.

Ga voor meer informatie naar:     
www.sharp.nl/zonne-energie
www.sharp.be/zonnepanelen
LinkedIn
YouTube
Facebook
Instagram

Over Sharp Energy Solutions       
Sharp is een van ’s werelds grootste fabrikanten van PV-panelen en is al vijfenzestig jaar een drijvende kracht achter het gebruik van PV-technologieën. Sharp biedt zonnepanelen voor milieubewuste energieopwekking en batterijoplossingen voor het non-stopgebruik van opgeslagen energie. Tot op heden heeft Sharp wereldwijd meer dan vijftig miljoen PV-modules verkocht. Sharp’s portfolio van hoogwaardige PV-panelen is gebouwd voor particuliere-, commerciële- en zonnepark-installaties. Door samen te werken met partners in vooruitstrevende technische sectoren waaronder de luchtvaart, ruimtevaart en de elektrische-mobiliteitsindustrie, toont Sharp telkens zijn innovatieve kracht met nieuwe toepassingen in zonne-energie. Sharp is actief als EPC in wereldwijde projecten en werkt daarin samen met partners aan de ontwikkeling van PV-projecten. Sharp zoekt en verwerft projectrechten in elk ontwikkelstadium en biedt partners directe toegang tot productiecapaciteiten en financieringsmogelijkheden.