man die bij een van de nieuwe printers staat

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van een kantoorprinter?

Van grote tot kleine organisaties, er is altijd een oplossing. 
Hoeveel digitale diensten jouw organisatie ook gebruikt, een papieren document is makkelijker te lezen dan een digitaal document. Ze zijn vaak nodig voor veel soorten workflows en sectoren, van justitie en gezondheidszorg tot productie en retail. Dit maakt kantoorprinters onmisbare hulpmiddelen op de werkplek. Daarom biedt Sharp een divers aanbod aan kantoorprinters om jouw werkzaamheden te ondersteunen. Of je nu een kleinere printer voor op je bureau zoekt of een volledig staand model met diverse papierlades, er is een printer beschikbaar voor elke behoefte.

Hoeveel ruimte heb je? 
Bij het kiezen van een kantoorprinter is het handig om rekening te houden met de beschikbare ruimte en wat jouw afdrukbehoeften zijn. Voor ruime kantoren kan een A3 printer een goede keuze zijn, maar als je vanuit huis of op kantoor werkt met beperkte ruimte, is een kleinere desktopprinter misschien de beste optie.

Wat zijn jouw afdrukbehoeften? 
Heb je alleen een printer nodig om tekstuele documenten af te drukken, of heb je behoefte aan meer? Multifunctionele kantoorprinters, ook wel bekend als all-in-one printers, bieden extra mogelijkheden zoals scannen en kopiëren. Deze printers kunnen zelfs worden uitgerust met afwerkingsopties zoals het maken van boekjes en perforeren. Zo kan de printer precies worden afgestemd op wat jij nodig hebt.

Het is ook belangrijk om te bepalen of je een A4 printer of een A3 printer nodig hebt en of een zwart-wit printer voldoende is, of dat je een kleurenprinter nodig hebt.

Kantoorprinters vs desktop printers, wat is het beste voor jou? 
Thuiswerkers en mensen met beperkte ruimte kiezen vaak voor desktopprinters, waarmee je betaalbare A4 afdrukken maakt. 

Hoewel desktop printers ideaal zijn voor kleine teams of ondernemingen met lage afdrukbehoeften, zijn kantoorprinters meer geschikt voor bedrijven met hoge afdrukbehoeften. Deze modellen bieden meer variatie, waardoor ze ideaal zijn voor kleine en middelgrote ondernemingen. Voor teams of afdelingen met een groot afdrukvolume en die verschillende afwerkingsopties nodig hebben, zijn lichte productieprinters een snelle, betrouwbare optie.

Of je nu een eenvoudige A4 zwart-wit printer zoekt of een multifunctionele A3 kleurenprinter, er zijn genoeg opties om een geschikt model voor jouw behoeften te vinden. Ontdek ons assortiment kantoorprinters hier en vind de beste oplossing voor jou. 

Wil je graag meer advies ontvangen of met één van onze experts in kaart brengen waar je naar op zoek bent? Dat kan natuurlijk! Klik hier om een adviesgesprek met ons te plannen, geheel gratis en vrijblijvend.